Rick van Leusden

Advocaat

Rick van Leusden

Rick van Leusden

Advocaat

Rick van Leusden

Rick staat verdachten bij in strafzaken van uiteenlopende aard. Een van zijn specialismen is het verkeersstrafrecht. Hij helpt beroepschauffeurs en particulieren die worden verdacht van onder meer betrokkenheid bij dodelijke verkeersongevallen, ongevallen met letsel, rijden onder invloed van alcohol of drugs, ingevorderde rijbewijzen en doorrijden na een ongeval. Verkeerszaken kunnen grote impact hebben op verdachten, die zelf immers ook vaak slachtoffer zijn van een speling van het lot. Dan is goede, gespecialiseerde en snelle hulp een absoluut vereiste.

De grootste transport- en logistieke ondernemingen van Nederland behoren tot zijn cliënten. Hij verdedigde met succes vrachtwagenchauffeurs van Noord tot Zuid. Op dit moment heeft hij ongeveer 4.000 beroepschauffeurs onder zijn hoede. Ook verdedigde hij chauffeurs in het openbaar vervoer, politiemensen en ambulancemedewerkers die bij verkeerszaken betrokken raakten.

In het verleden deed Rick veel strafrechtelijke praktijkervaring op binnen de rechterlijke macht. Hij was werkzaam als griffier bij de rechtbank Midden-Nederland en het gerechtshof Amsterdam. Honderden kleine, middelgrote en megazaken gingen door zijn vingers. Deze ervaring komt goed van pas in zijn strafrechtpraktijk.

Ook was hij 4 jaren werkzaam als docent strafrecht en strafprocesrecht en wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij doceerde in alle strafrechtelijke bachelorvakken en werkte mee aan een groot onderzoek naar pro-formazittingen. Rick geeft les aan advocaten en cursussen ‘verkeersstrafrecht’ aan bedrijven.

Behalve verdachten in verkeerszaken helpt hij ook verdachten van gewelds- en drugsdelicten en staat hij veroordeelden bij in de gratieprocedure. Voorheen verdedigde hij cliënten die in cassatieberoep gingen bij de Hoge Raad. Hij was een van de cassatieadvocaten in een van de grootste justitiële onderzoeken naar een reeks liquidaties: het Passage-proces.

Heeft u een vraag over een strafzaak, neem dan contact met hem op.

Wilt u meer weten of direct contact? Klik hier!