Rijbewijs terug na invordering

Rijbewijs ingevorderd

Heeft u te hard gereden, vertoonde u gevaarlijk rijgedrag of zat u onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur? In deze gevallen kan de politie uw rijbewijs invorderen. Binnen 3 dagen stuurt de politie het rijbewijs naar de officier van Justitie. Deze beslist vervolgens binnen 10 dagen over de invordering van het rijbewijs. Hij kan beslissen dat het langer duurt voordat u uw ingevorderde rijbewijs terugkrijgt. In deze periode mag u geen motorvoertuig besturen.

Rijbewijs snel terug

Kunt u niet wachten op de 10 dagen voor beslissing van de officier van justitie? Heeft u bijvoorbeeld uw rijbewijs dringend nodig voor uw werk? In dat geval kunt u eventueel uw ingevorderde rijbewijs terugkrijgen. U dient hiervoor een brief te schrijven aan het Openbaar Ministerie. Hierin worden de redenen uiteengezet waarom u uw rijbewijs terug zou moeten krijgen. Voor deze brief kunt u hulp inschakelen van een gespecialiseerde verkeersstrafrecht-advocaat. Deze kan na invordering het rijbewijs snel voor u terugkrijgen.

Rijbewijs terug na invordering | Verkeersstrafrecht

Klaagschrift bij de rechter

De officier kan het verzoek afwijzen en het rijbewijs inhouden. Vervolgens moet de zaak binnen 6 maanden voor de rechter worden gebracht. Bent u het niet eens met de beslissing van de officier van justitie uw rijbewijs langer vast te houden? In dat geval kunt een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Hierin worden de redenen uiteengezet waarom u uw rijbewijs zou moeten terugkrijgen. De rechter bepaalt vervolgens of hij het ingevorderde rijbewijs aan u terug zal geven. Ook hier is het van groot belang een gespecialiseerde verkeersstrafrecht-advocaat in te schakelen. Met hun juridische expertise en ruime ervaring met ingevorderde rijbewijzen staan zij u graag bij om de rechter te overtuigen uw rijbewijs terug te geven. Wacht de 6 maanden dus vooral niet af, laat u bijstaan door een verkeersstrafrecht specialist en krijg uw rijbewijs zo snel mogelijk terug.

Wilt u meer weten of direct contact? Klik hier!