Veelgestelde vragen

Wij geven u altijd eerlijk advies, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Lees hieronder alvast de vragen die wij veel van cliënten krijgen.

Help, ik ben mijn rijbewijs kwijt!

In 1978 zijn we in Amsterdam begonnen en wij staan nog steeds jaarlijks door heel Nederland honderden cliënten bij in verkeerszaken. Wij kunnen u gratis informeren wat u te wachten staat (lees ook deze blog voor meer informatie) en of het zin heeft om een advocaat in te schakelen. Wij kunnen contact zoeken met het OM en/of voor u een bezwaarschrift bij de rechtbank indienen. Als er vervolgens nog een strafzitting bij de rechtbank plaatsvindt, kunnen wij u mogelijk zelfs pro deo/op basis van een toevoeging bijstaan. Het is vaak het snelste om even contact met ons op te nemen op 020 – 675 07 56 of via dit formulier.

Soms is het verstandiger om geen advocaat in de arm te nemen of eerst zelf een poging te wagen om het rijbewijs terug ter krijgen. Wij denken met u mee.

Hoe lang ben ik mijn rijbewijs kwijt?

Dat hangt vaak af van veel verschillende factoren. Hoeveel ug/l heeft u geblazen? Wat was de concentratie drugs in uw bloed? Is dit de eerste grote snelheidsovertreding of is dat vaker gebeurd? Afhankelijk van die factoren krijgt u uw rijbewijs binnen/na 10 dagen van het OM terug of wordt dat maanden ingehouden. In dat laatste geval staat de weg naar de rechter open. De rechter kan bepalen dat het rijbewijs dan alsnog (snel) naar u terug moet. Wij kunnen u daarbij helpen.

Maar mijn rijbewijs ligt bij het CBR, niet bij justitie, wat nu?

Het CBR kan bepalen dat u een cursus moet volgen en dat u tot dan niet mag rijden. Dat kan bijvoorbeeld een cursus zijn om te leren wat de gevolgen van alcoholmisbruik in het verkeer zijn. Soms is bezwaar mogelijk. U raadt het al…ook voor dat soort procedures hebben wij de kennis in huis.

Een gespecialiseerde advocaat is zeker heel duur?

Dat hoeft zeker niet. Voor een aantal soorten procedures kunnen wij u zelfs helemaal op basis van een toevoeging/pro deo bijstaan. Als u bijvoorbeeld als verdachte bent opgeroepen om voor de strafrechter te verschijnen en u heeft te weinig inkomen om een advocaat zelf te betalen, dan kan de Raad voor Rechtsbijstand bepalen dat de kosten van een advocaat grotendeel door de overheid worden betaald.

Zo krijgt u de beste en in het verkeersstrafrecht gespecialiseerde advocaten voor een prikkie. Lees er hier meer over.

Wat zijn de kansen om het ingevorderde rijbewijs terug te krijgen?

Ondanks onze jarenlange ervaring is het altijd heel lastig om in te schatten of wij uw rijbewijs voor u kunnen terugkrijgen. Dat komt natuurlijk omdat wij de beslissing tot het al dan niet teruggeven van uw rijbewijs niet zelf nemen. Ook wij zijn afhankelijk van het CBR, OM of de rechter, maar wij garanderen u wel dat wij er alles uit halen wat erin zit.

Is het rijbewijs ingevorderd omdat u 70 km/h te hard heeft gereden? Zelfs dan is het niet ondenkbaar dat u uw rijbewijs kunt terugkrijgen.

Ik heb NÚ een advocaat nodig!

Geen probleem.
Doordeweeks belt u met 020 – 675 07 56.
Na 18.00 uur en in het weekend vult u hier uw gegevens in.
Wij bellen u dan direct terug (ook in de avond en het weekend).

Ook wij hebben een rijbewijs, dus kunnen u door heel Nederland bijstaan.

Wilt u meer weten of direct contact? Klik hier!